Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienţi se schimbă, au fost înfiinţate centrele de evaluare

Ce fac dacă am simptome de COVID? Regulile pentru pacienţi se schimbă, au fost înfiinţate centrele de evaluare

Guvernul a aprobat joi înfiinţarea a 230 de centre de evaluare COVID-19 în România. Acolo, bolnavii confirmaţi cu SARS-CoV-2 vor putea merge pentru analize medicale amănunţite şi pentru a primi tratament, inclusiv antivirale, pentru acasă. Serviciile medicale sunt decontate de Casa de Asigurări

În perspectiva unui val cinci cu un număr record de infectări determinate de varianta Omicron, înfiinţarea acestor centre vine să reducă presiunea de pe spitale, unde ar urma să ajungă numai pacienţi cu forme grave.

„Astăzi (joi - n.r.), în cadrul şedinţei de guvern, am aprobat o hotărâre de guvern prin care vor lua fiinţă centrele de diagnostic şi tratament la nivelul spitalelor, pe întreg cuprinsul ţării. Avem şi o cifră pe care domnul ministru a estimat-o şi anume în jur de 230, peste 230. Toate aceste centre vor deveni funcţionale şi sperăm să o facă cât mai repede şi, în funcţie de implicarea tuturor factorilor de răspundere, ele să fie cât mai eficiente posibil. Practic, ne găsim în ansamblul de măsuri care a fost gândit la nivelul Ministerului Sănătăţii, astfel încât să putem să sporim capacitatea noastră de tratament în cazul infecţiilor de COVID-19 şi, totodată, să desfăşurăm această activitate prin care să ne focalizăm atenţia pe tratarea pacienţilor care suferă, din păcate, de alte probleme medicale”, a anunţat premierul Nicolae Ciucă.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt