Care sunt propunerile de relaxare pentru 1 iunie şi ce avantaje vor avea vaccinaţii (surse)

Care sunt propunerile de relaxare pentru 1 iunie şi ce avantaje vor avea vaccinaţii (surse)
Persoane cu masti chirurgicale participa la un flashmob de protest organizat de fundatia Coalitia de Mediu, impotriva lipsei de masuri pentru diminuarea poluarii aerului din Capitala, in fata Primariei Generale, miercuri 12 decembrie 2018, in Bucuresti. ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Un comitet interministerial se reuneşte vineri pentru a dezbate propunerile de relaxare care ar urma să intre în vigoare de la 1 iunie. În elaborarea acestor măsuri ar urma să se ţină cont de cei care s-au vaccinat, iar aceste persoane ar putea beneficia de unele facilităţi.

Surse Digi24 au declarat că pe ordinea de zi sunt patru seturi de propuneri, care privesc domeniul HoReCa, spaţiul public, evenimentele publice şi private - inclusiv cele sportive - şi mediul de lucru.

Astfel, în ceea ce priveşte HoReCa, se propune deschiderea la capacitate de sută la sută, dacă personalul şi clienţii sunt vaccinaţi cu ambele doze. În cazul în care personalul şi clienţii nu sunt vaccinaţui, atunci se va propune deschiderea la capacitatea de 70 la sută.

La evenimentele publice şi private, inclusiv cele sportive, se propune, la fel, deschiderea la capacitate maximă, dar exclusiv pentru persoanele vaccinate cu ambele doze.

Afla mai multe despre1 iuniecovidmasurirelaxare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt