Capitala a intrat în scenariul roşu

Capitala a intrat în scenariul roşu

Tuplina sud-africană de COVID a ajuns în România. 2 persoane purtătoare ale mutaţiei extrem de contagioase au fost diagnosticate de o clinică privată. Între timp asistăm la o creştere semnificativă a numărului îmbolnăvirilor. Capitala intră din nou în scenariul roşu după ce numărul infectărilor de depăşit pragul de 3 la mie.

Cele mai contagioase forme de Covid sunt deja prezentate în România. Ultima identificată este cea care provine din Africa de Sud. Descoperirea a fost făcută de medicii unei clinici private care în urma secvenţierii au descoperit doi pacienţi purtători ai tulpinii mutante. Unul provine din Bucureşti, iar
celălalt din Piteşti.

Datele aceleiaşi clinici private cofirmă încă o realitate îngrijorătoare. Tulpina britanică a devenit dominantă pe teritoriul ţării noastre. În doar două luni, prevalenţa mutaţiei provenite din Marea Britanie a crescut de la 12% la peste 70% din cazurile diagnosticate de COVID. Chiar şi în acest context, epidemiologii dau asigurări că vaccinurile rămân eficiente. Deocamdată.

Însă, deşi România a vaccinat peste 1 milion de oameni, acest fapt nu împiedică un nou avans al numărului de îmbolnăviri. Suntem în valul trei. O spun medicii. O arată şi cifrele oficiale. !!!AICI O SA INTRE CARTON!!! Astăzi, Capitala a reintrat azi în scenariul roşu. Rata de incidenţă a ajuns la 3,05 la mia de locuitori. Astfel că, restaurantele, cinematografele şi sălile de jocuri se vor închide din nou. La şcoală vor merge doar elevii din clasele primare şi copiii de la gradiniţă. Ceilalţi vor fi nevoiţi să revină la cursurile online. O decizie în acest sens va fi oficializată mâine de Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă. Tot în zona roşie sunt acum judeţele Timiş, Braşov, Cluj şi Ilfov.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt