Brăţări digitale pentru pacienţii din Capitală

Brăţări digitale pentru pacienţii din Capitală

Spitalele din Bucureşti au intrat în era digitalizării. Deocamdată, patru dintre ele. Pacienţii care se internează primesc o brăţară digitală, pe modelul celor de la festivaluri sau hoteluri all inclusive, pe care se regăsesc medicaţia, analizele, procedurile efectuate şi istoricul medical. Pentru cei în stare critică, medicii sunt alertaţi cu privire la parametrii vitali. Sistemul nu este disponibil pentru toţi românii, costul de implementare este mare şi doar unele administraţii locale şi-l permit.

Aşa sunt întâmpinaţi bolnavii care se internează în patru spitale din capitală: Colţea, Alexandru Obregia, Theodor Burghele şi Sfântul Luca. Până acum, brăţările au costat 1,5 milioane de euro, plătiţi de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti. Până la finalul anului, sistemul va fi funcţional în alte şase spitale, pentru o cheltuială de încă 2 milioane de euro.

Medicii şi asistentele au nişte aparate care seamănă cu telefoanele mobile, în care sunt înregistrate operaţiunile pe care le fac.

În fiecare salon există o tabletă cu două module. Unul e pentru pacienţi - prin el au acces la aplicaţii digitale prin care pot vorbi cu familia. Al doilea e folosit de doctori.

Când au nevoie, pacienţii îi pot contacta pe medici. Pentru bolnavii cronici, sistemul înlocuieşte dosarul medical.

De facilitate beneficiază doar bucureştenii. Şi doar cei care ajung la unul dintre cele patru spitale. Sistemul va fi implementat, în timp, în toate cele 19 spitale din subordinea ASSMB. Momentan, din cauza costurilor mari, sistemul nu va fi integrat la nivel naţional. Nu există nicio conexiune între cardul de sănătate şi brăţăra digitală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt