Bani pentru copii si fiscalitate mai blândă pentru companii pe timp de pandemie. Ce ajutoare guvernamentale a mai aprobat Germania

Bani pentru copii si fiscalitate mai blândă pentru companii pe timp de pandemie. Ce ajutoare guvernamentale a mai aprobat Germania

Un bonus unic pentru copii de 150 de euro, TVA comasat la produsele alimentare din comerţul de tip catering. Familiile, restaurantele, companiile şi lucrătorii independenţi vor beneficia de asistenţă fiscală suplimentară din partea guvernului german, pentru a face faţă consecinţelor economice ale pandemiei de Covid-19. Bundestag-ul a votat vineri cea de-a treia lege privind ajutorul fiscal Corona, care extinde anumite facilităţi acordate deja anul trecut.

La începutul lunii februarie, Uniunea CDU/CSU şi SPD au decis acordarea de noi ajutoare pentru familii, restaurante şi persoanele cu salarii mici. Bundestag-ul a aprobat acum legea, însă se solicită deja îmbunătăţiri. Pachetul de măsuri a trecut in Parlament cu voturile Uniunii, ale SPD, ale liberalilor (FDP) şi Alternativei pentru Germania (AfD). Partidul Stângii (die Linke) şi Verzii s-au abţinut.


Bani pentru copii si fiscalitate mai blândă pentru companii

Printre altele, legea prevede că anul acesta, la fel ca în 2020, familiile vor primi o singură dată un bonus de 150 de euro, pentru fiecare copil care are dreptul la alocaţia pentru copii. În plus, restaurantele, care sunt închise de luni de zile, urmează să primească sprijin fiscal.


Cota redusă de TVA de 7 în loc de 19 la sută va continua să se aplice produselor alimentare din comerţul de tip catering. Dar acest lucru poate produce efecte numai atunci când gastronomia se deschide din nou - de aceea reducerea taxelor se va aplica, prezumtiv, până la sfârşitul anului 2022. Vechea reglementare prevedea aplicarea acestei facilităţi fiscale doar până în vara acestui an. La băuturi, TVA-ul rămâne 19%.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt