Banca Mondială şi Alianţa pentru vaccinuri îndeamnă ţările cu surplus de vaccinuri anti-COVID-19 să le redistribuie

Banca Mondială şi Alianţa pentru vaccinuri îndeamnă ţările cu surplus de vaccinuri anti-COVID-19 să le redistribuie

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, s-a întâlnit cu preşedintele Gavi, Alianţa pentru vaccinuri, Jose Manuel Barroso, pentru a discuta despre necesitatea ca ţările care dispun de un exces de stocuri de vaccin împotriva COVID-19 să le redistribuie cât mai curând posibil, transmite marţi agenţia Reuters.

În acelaşi timp, Malpass şi-a exprimat dorinţa de a coopera îndeaproape cu Gavi la elaborarea unei strategii pe 2022 care să includă extinderea capacităţii de producţie de vaccinuri pentru ţările în curs de dezvoltare, a anunţat Banca Mondială într-un comunicat.

Cei doi au discutat de asemenea despre necesitatea ca ţările, furnizorii şi partenerii de dezvoltare din contractele pentru vaccinuri să dea dovadă de o mai mare transparenţă şi ca angajamentele şi cerinţele de export şi livrare să fie respectate.

Preşedintele Băncii Mondiale pledează de mai multă vreme pentru accelerarea vaccinării cu scopul de a limita atât pandemia, cât şi creşterea pagubelor în plan economic, iar săptămâna trecută a avertizat că ritmul lent al campaniilor de vaccinare din Europa poate avea un impact negativ asupra creşterii economice în regiune.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt