1000 de centre de vaccinare

1000 de centre de vaccinare

Peste o mie de centre de vaccinare vor fi deschise începând de săptămâna viitoare pentru cei care doresc să se imunizeze împotriva SarsCov2. O parte dintre acestea au fost deja stabilite altele…urmează. Cert este că o să ajungă în România încă 150 de mii de doze de vaccin tot de la Pfizer.

Doar câteva zile ne mai despart de momentul în care va începe cea de-a doua etapă a campaniei de
vaccinare. Autorităţile nu au anunţat deocamdată care sunt centrele în care se pot imuniza oamenii care fac parte din etapa a doua. Cert este că vor fi peste o mie. Direcţia de Sănătate Publică este cea care va emite avize temporare pentru funcţionarea acestor centre.

După ce primesc primă doza de vaccin, oameni vor fi supravegheaţi cel puţin 15 minute, timp în care cadrele medicale se vor aisgura că nu apar reacţii adverse.

Vor exista însă mai multe tipuri de centre. Se vorbeşte şi de centru de vaccinare de tip drive trough pentru oraşele mari. De asemenea, vor exista şi echipe mobile de vaccinare acolo unde este necesară imunizarea în locaţii specifice. În funcţie de evoluţia pandemiei, se ia în calcul ca medicul de familie să poată vaccina chiar la cabinet. Situaţia actuală ne arată faptul că vaccinul pentru COVID-19 este necesar, pentru că doar el poate să ducă la reducerea numărului de cazuri noi. În România, lucrurile s-au îmbunătăţit, însă finalul acestei pandemii pare departe.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt