De mai mult de 5 ani, câteva cadre didactice cu suflet mare, de la mai multe şcoli din Vrancea, ajută familii aflate la limita sărăciei, cu copii mulţi, pe care cu greu îi trimit la şcoală. De ajutorul lor au parte şi copii orfani, ai căror părinţi au murit sau… au plecat în lume, uitând de micuţii rămaşi acasă, în grija bunicilor.
Asa incep pregatirile pentru un nou transport. Toate donatiile sunt depozitate in sufrageria profesoarei Rica Verdeţu, blocata, de ani buni, de darurile care vin din tot judetul si nu numai. Proiectul „7 Scoli pentru 7 familii„ a începăut în urmă cu 5 ani, dar profesoara Rica Verdeţu umbla deja de 3 ani prin satele vrancene.
Donatiile strânse de profesoara cu inimă mare ajung la familiile aflate la limita saraciei, cu copii multi, care traiesc
doar din alocatii si un ajutor social. Recompensa primită este nepreţuită, spune ea.
Doua mâini harnice si un suflet mare are si educatoarea Alina Voinea, care s-a alaturat proiectului in urma cu 3 ani.
Proiectul a pornit de la un copil necajit care isi dorea de Craciun o punga cu daruri pentru fratele lui bolnav
Sortate şi aranjate, pachetele sunt incarcate si, a doua zi dimineata, masinile pornesc la drum. Prima vizitata este
Andreea, o copila de 14 ani ramasa orfana. Mama a părăsit-o cu multi ani in urmă şi tată a murit în urma cu două
saptamini. O cresc bunicii, trecuti de 70 de ani, care au doar o pensie de 800 de lei. Nevoile sunt multe, iar puterile lor, mici.
După Andreea, care viseaza sa ajunga bucatar sef, alte doua fete sunt vizitate de doamnele profesor, copilele familiei Stan. Cea mare, care are 14 ani, doreste sa devina arhitect fiind este foarte talentata la desen. Tatal munceste cu ziua, mama stă acasa, dar au reusit sa le tina la scoala, sa le asigure strictul necesar pentru ca au un crez.
De 5 ani, prin proiectul „7 Scoli pentru 7 familii„ peste 300 de copii au primit hainute, alimente, rechizite, dulciuri si jucarii si, in unele cazuri, chiar si medicamente.