VIDEO şi FOTO - Super Luna şi eclipsa parţială de lună, prin ochii şi imaginile oamenilor

VIDEO şi FOTO - Super Luna şi eclipsa parţială de lună, prin ochii şi imaginile oamenilor
foto: Pixabay

În noaptea de marţi spre miercuri, din Statele Unite până în Norvegia, trecând prin Marea Britanie şi părţi ale Franţei şi ale României, o „Super Lună a Recoltei” a putut fi văzută pe cer.

În întreaga emisferă nordică, mii de oameni au putut observa o „Super Lună a Recoltei”. Întâmplător, acest fenomen astronomic a fost combinat cu o eclipsă parţială de lună: pentru câteva ore, satelitul nostru natural a fost în umbra Pământului.

În România, eclipsa a putut fi urmărită de la ora 3.39 şi s-a încheiat la ora 7.05. Maximul eclipsei a fost la ora 5.44. 

 

Termenul „Super Lună” este utilizat atunci când o lună plină coincide cu momentul în care satelitul nostru natural, care urmează traiectoria unei elipse, se află în punctul de pe orbita sa cel mai apropiat de Pământ. În această noapte, satelitul nostru se afla la aproximativ 355.000 de kilometri de planetă.

În ceea ce priveşte „recolta”, se spune că numele i-a fost dat de triburile amerindiene, deoarece este ultima lună plină înainte de toamnă, perioada din an când recoltele sunt cele mai abundente.

Vizibilă în emisfera nordică

La începutul nopţii, „Super Luna recoltei” a fost observată în mai multe ţări europene de către fotografii Agenţiei France-presse (AFP).

Eclipsa parţială de Lună a fost observată în mijlocul nopţii, în special în America de Nord, precum Dallas şi Arlington în Texas, dar şi în România, scrie news.ro.

 

Afla mai multe despresuperlunaeclipsa
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt