Variante de petrecere a minivacanţei de 1 Mai

Variante de petrecere a minivacanţei de 1 Mai

Paştele, dar şi liberele de 1 mai se apropie cu paşi repezi, iar românii nu ştiu încă variantele pentru care pot opta pentru minivacanţa de anul acesta. Incertitudini sunt multe, însă ofertele sunt şi ele din plin. Hotelierii din ţara noastră au pregătit deja oferte pentru cei care nu vor să stea acasă de sărbători, însă există variante şi pentru turiştii care vor să călătorească în altă ţară.

Prima ofertă de anul acesta de Paşti vine chiar din inima Bucovinei. La Vatra Boierească, turiştii pot alege un pachet cu 5 zile de cazare, de unde nu vor lipsi mâncărurile tradiţionale, dar şi tradiţiile şi obiceiurile zonei. Administratorii spun că locurile au început deja să se ocupe.

Şi muntele rămâne o opţiune pentru turiştii români anul acesta. Poiana Braşov este, în continuare, ce mai dorită staţiune pentru sărbătorile de 1 mai şi Paşte.

Şi la malul mării, hotelierii s-au pregătit din plin pentru minivacanţa de 1 mai. Aceştia au pachete atractive pentru turişti, cu mese incluse, cină festivă, dar şi alte surprize, cum ar fi vizite la Delfinariu sau bunătăţi care să-i îndulcească pe petrecăreţi.

Tot în luna mai s-ar putea redechide şi turismul în Grecia. Autorităţile elene spun că vor putea intra în ţară persoanele care prezintă unu test covid negativ, vaccinul pentru covid-19 sau testarea anticoprilor. Începutul oficial al sezonului estival în Grecia este stabilit pe 15 mai.

Românii care deţin afaceri în Grecia, în domeniul horeca, nu sunt însă optimişti. De la începutul pandemiei, au înjumătăţit numărul persoanlului, iar pierderile sunt şi ele substanţiale. Dacă într-o zi normală un restaurant făcea în jur de 2.000- 3.000 de euro pe zi, acum 200 de euro este suma maxima încasată.

Dacă în Başov pachetele pentru 3 nopţi pleacă de la 1100 de lei, în Constanţa găsim şi tarife care pornesc de la 780 de lei, cu 10% reducere pentru cei ce rezervă din timp.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt