Tradiţii culinare de Paştele Catolic

Tradiţii culinare de Paştele Catolic

Obiceiurile de Paşte nu diferă mult de la o ţară catolică la alta. Tradiţiile gastronomice sunt însă deosebit de diverse. Zilele acestea, în spaţiul românesc, plăcinta cu carnea de miel, pasca şi cozonacul sunt nelipsite de pe mesele credincioşilor. Iar criza sanitară pe care o traversăm a făcut marea sărbătoare a creştinătăţii de anul acesta să fie una aparte. Speriaţi de cozi şi aglomeraţie, mulţi şi-au redescoperit talentele de bucătari.

Printre preparatele nelipsite de pe masa de Paşte a credincioşilor catolici din Transilvania se numără plăcinta cu
carne de miel. Reţeta este păstrată din moşi-strămoşi.

Iar atunci când vorbim despre deserturi, cremeşul, o prăjitură cu foietaj şi cremă de vanilie, pare să fie vedetă!

În această cofetarie din Braşov, frământarea aluatului pentru cozonaci s-a început dis de dimineaţă. Cofetarii spun însă că cererea este mai mică faţă de anii trecuţi.

În Cluj Napoca, printre deserturile speciale de pe masa de sărbători se numără şi prăjitura cu mere întregi si scortisoara, asezonată cu îngheţată.

Pastele ortodox va fi sărbătorit în acest an pe 2 mai.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt