Paştele reprezintă an de an un prilej bun pentru a umple frigiderele. Spre deosebire de alte sărbători, zilele acestea,
românii au fost mai cumpătaţi, având în vedere scumpirile din ultima perioadă. Chiar şi aşa, cum e tradiţia, mesele au fost
pline şi, din păcate, multe alimente au ajuns deja la gunoi. Resturile alimentare nu sunt doar bani risipiţi, ci şi o sursă importantă de poluare. Specialiştii ne recomadă să congelăm ce nu mâncăm sau să donăm
An de an, românii aruncă la gunoi 1,35 de milioane de tone de hrană. România se situează la media clasamentului
european - adică 70 de kg de mâncare aruncată pe cap de locuitor. Asta înseamnă şi enorm de mulţi bani aruncaţi pe
apa Sâmbetei.
Aproape 50% din ceea ce cumpărăm ajunge la gunoi.
Estimările arată că 8-10 % din emisiile globale cu efect de seră sunt asociate cu alimentele care nu sunt consumate
Deşi România se situează la coada clasamentului în ceea ce priveşte salariile, cheltuim pe mâncare 40% din venituri
Anul acesta, de Paşte, însă, românii au fost ceva mai economi, având în vedere valul de scumpiri care a lovit
economia.
La nivel mondial, 17% din totalul hranei ajunge la pubelă. Totul în timp ce 43 de milioane de oameni suferă de foame.