După doi ani de pandemie şi şapte luni de război în Ucraina, care au provocat crize în lanţ, tinerii se confruntă cu provocări zilnice care îi afectează emoţional. Lipsa motivaţiei şi oboseala sunt principalele probleme, după cum arată studiul naţional Insights PulseZ. Peste jumătate dintre tineri spun că simt nevoia de educaţie financiară şi organizare personală.
68% îşi doresc să aibă mai multă încredere în ei, iar 60% îşi doresc să îşi poată gestiona mai bine timpul. Un nou trend în rândul tinerilor cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani este dorinţa de a deveni celebri. Reţelele sociale sunt un catalizator al acestui fenomen datorită prezenţei influencerilor pe care mulţi îi iau drept exemplu.
Deşi mulţi îşi doresc să devină cunoscuţi, faimoşi şi să aibă o viaţă liniştită, o bună parte dintre aceştia spun că nu au încredere în ei.
Invitat în platoul FOCUS, analistul comportamental Nansi Lungu, a precizat că ,,este un semnal destul de grav atunci când tinerii spun că nu au încredere în ei. Avem o problemă. Dacă ne uităm în social media nu prea mai vrei să ieşi din casă decât perfect. Şi dacă mai eşti şi tânăr, unde emoţia contează enorm, e o problemă. Evident, sunt şi alte motive. Însingurarea este unul dintre ele. Dacă nu ai stat într-o comunitate destul de mult, reflexele comunicaţionale, de echilbru comucaţional nu sunt puse în practică. (... ) A avea încredere în tine înseamnă a avea capacitatea să ataci din orice poziţie şi să nu îţi pierzi avântul motivaţional."
1.200 de tineri din România, cu vârste cuprinse între 16-24 de ani, au participat la studiul naţional Insights PulseZ.