TAROM a transportat în aprilie aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate

TAROM a transportat în aprilie aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate

TAROM a transportat, în aprilie, aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate şi 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, înregistrând o creştere de peste 142% faţă de aprilie 2021, a anunţat marţi compania.

"Chiar dacă efectele pandemiei încă se fac resimţite, TAROM anunţă faptul că se remarcă un trend ascendent în ceea ce priveşte traficul aerian comercial şi o creştere importantă a valorilor acestuia. Astfel, în luna aprilie a.c., TAROM a transportat aproximativ 160.000 de pasageri pe segmentul zborurilor regulate şi 20.000 de pasageri pe segmentul zborurilor de tip charter, o creştere de peste 142% faţă de aprilie 2021 - aproximativ 66.000 de pasageri transportaţi pe segmentul zborurilor regulate", se menţionează în comunicat.

Conform sursei citate, industria aeronautică din întreaga lume "încă traversează o perioadă dificilă, odată cu debutul pandemiei de COVID-19, însă, cu toate acestea, compania aeriană naţională reuşeşte să supravieţuiască acestei perioade, în special datorită ajustării operaţiunilor, restructurării personalului şi exploatării unor noi oportunităţi pe segmentul zborurilor neregulate".

Datele statistice centralizate la nivelul TAROM pentru aprilie 2022 arată o mărire semnificativă a traficului pe segmentul zborurilor regulate interne, coeficientul mediu de încărcare al aeronavelor pentru cursele interne fiind 86%, spre deosebire de 70% în aprilie 2021.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt