România a intrat în spiritul Sărbătorilor Pascale! Se vede acest lucru în zecile de târguri tradiţionale din toată ţara.
Meşteri unul mai iscusit ca celălalt îşi expun cu mândrie produsele pe tarabe. Fie că vorbim de mâncăruri tradiţionale,
brânzeturi sau decoraţiuni lucrate manual, vizitatorii au de ales din zeci de oferte.
La târgul din centrul Sucevei am întâlnit-o pe doamna Aurelia, care de ani de zile se ocupă cu încondeierea ouălor.
După doi ani de pandemie, spune că acest Paşte vine ca o gură de aer proaspăt.
Tot la Suceava, cu o tarabă plină de bunătăţi, îşi aşteaptă clienţii şi Elena Doroftei. Printre toate brânzeturile care le
lasă gura apă trecătorilor se găseşte şi un sortiment cu totul inedit: parmezanul de Bucovina, maturat în zona de munte a
judeţului.
Craiovenii care ajung la Târgul de Paşte, din Piaţa Mihai Viteazul, pot găsi tot felul de produse, care mai de care mai
atractive. Doamna Ana are 80 de ani şi este meşter popular. De 60 de ani practică această meserie
Mihai a venit tocmai din Satu Mare, pentru a le oferi craiovenilor produse culinare tradiţionale.
Şi la Oradea, a fost deschis un Târg de Paşte cu 23 de căsuţe. De departe, cele mai cumpărate obiecte în această
perioadă sunt decoraţiunile cu iepuraşi şi ouă pentru masa de sărbători. Preţurile acestora încep de la 30 de lei şi pot
ajunge până la 350 de lei.
Vizitatorii află cum se lucrează la roata de olărit, ce obiecte pot lua naştere din lut precum şi cum pot fi vopsite apoi
elementele create.
Târgul de la Oradea este organizat anul acesta, după doi ani de pauză din cauza pandemiei, în cetatea din oraş, veche de
câteva secole. Toate târgurile vor fi deschise până în a doua zi de Paşti.