Suntem 8 miliarde de oameni pe Pământ

Suntem 8 miliarde de oameni pe Pământ

Suntem 8 miliarde de oameni pe Pământ! Iar asta înseamnă tot pe atâtea guri de hrănit, tot pe atâtea dorinţe de a avea o locuinţă şi cele necesare. Pământul ne arată însă pe zi ce trece că nu are resurse să ne susţină pe toţi iar asta ne provoacă să găsim soluţii noi pentru orice, mai ales pentru hrană.

În doar 11 ani, populaţia lumii a crescut cu un miliard şi tocmai ţările slab dezvoltate sunt fruntaşe la numărul de locuitori. Potrivit estimărilor făcute de experţii în demografie, de la începutul speciei umane pe pământ s-au năsut peste 117 miliarde de oameni!

În acest moment, jumătate din populaţia lumii trăieşte în doar 7 ţări. Vorbim de China, India, SUA, Indonezia, Pakistan, Nigeria şi Brazilia. Primele ţări, China şi India au peste 1, 4 miliarde de locuitori fiecare, iar în scurt timp, chiar de anul viitor, India va depăşi China la numărul populaţiei.

În urmă cu 11 ani s-a depăşit pragul de 7 miliarde de oameni. România se află printre ţările bine dezvoltate, însă cu o populaţie în continuă scădere. Specialiştii se gândesc că resursele alimentare s-a putea împuţina şi caută soluţii.

Calculele arată că de acum ar putea trece 15 ani până când vom fi 9 miliarde de oameni pe Pământ. Până la sfârşitul secolului cele mai populate oraşe din lume vor fi din ţările africane: Nigeria, Congo şi Tanzania.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt