Suceava, judeţ pilot în implementarea sistemului 'Calitatea Ospitalităţii Româneşti' în unităţile turistice

Suceava, judeţ pilot în implementarea sistemului 'Calitatea Ospitalităţii Româneşti' în unităţile turistice

Suceava va fi judeţ pilot pentru implementarea unui proiect naţional în turism al Ministerului Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului privind implementarea sistemului "Calitatea Ospitalităţii Româneşti"(COR), a anunţat vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Niculai Barbă.

Potrivit lui Barbă, sistemul COR este o completare a clasificării actuale a structurilor de primire turistice cu funcţiuni de cazare din România care ia în considerare infrastructura, dar şi starea acesteia, prestarea anumitor servicii şi modul în care sunt efectuate.

"Structurilor de primire turistică care obţin acest sistem li se vor acorda un logo pentru a-l putea folosi în vederea promovării, urmând ca promovarea acestei structuri turistice să fie făcută inclusiv prin intermediul mijloacelor de care dispune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului", a spus Barbă.

Prin implementarea proiectului se urmăreşte creşterea satisfacţiei consumatorului în relaţie cu serviciile furnizate, reducerea fluctuaţiei de personal, creşterea credibilităţii în ceea ce priveşte calitatea serviciilor turistice.

"Alegerea judeţului Suceava ca judeţ pilot în implementarea unor proiecte pe turism nu este întâmplătoare. Judeţul Suceava, prin atracţiile şi promovarea brandului Bucovina, se menţine pe podiumul zonelor turistice din Romania", a spus Barbă.

Vicepreşedintele CJ Suceava a subliniat că datele din ultima perioadă confirmă atractivitatea judeţului, arătând că în luna august a acestui an s-au înregistrat 69.480 de turişti cazaţi în structurile de primire cu funcţiuni de cazare, clasificate, număr care îl depăşeşte pe cel din luna august 2019, înainte de pandemie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt