Vacanţele trebuie programate din timp, pentru că astfel putem beneficia de preţuri mai mici şi ne putem organiza mai bine bugetul, a arătat, la Prima News, analistul economic Adrian Negrescu.
„În viaţă trebuie să fim atenţi şi să exploatăm oportunităţile. O vacanţă, dacă o iei cu şase luni în avans, poţi să o iei la un preţ mai bun. În timpul vacanţei de iarnă trebuie deja să căutăm, recomand agenţiile pentru că sunt foarte multe înşelătorii în acest domeniu. Cred că mulţi români vor folosi din ce în ce mai mult acele carduri de credit cu dobândă zero pentru vacanţe. Cred că o să fie o presiune în acest an pe vacanţe, oamenii sunt deja secătuiţi” a subliniat Negrescu.
El a spus că Turcia a devenit o destinaţie mai scumpă cu până la 30 la sută, din cauză că este invadată de turiştii ruşi, care nu prea mai pot merge în alte ţări. „Ofertele all-inclusive sunt de preferat, pentru că măcar ştii că acolo nu mai cheltuieşti în principiu nimic”, a mai spus Negrescu.
Analistul economic Cristi Tudorescu a arătat că din 12 luni de venituri, maxim o lună ar trebui să fie alocată vacanţelor mari din timpul unui an.
„Românii au cheltuit anul trecut cam 7 miliarde de euro pe vacanţe”, a adăugat Tudorescu.
Cristian Barhalescu, vicepreşedinte ANAT, a precizat că agenţia de turism cea mai bună este cea de lângă bloc. Agentul de turism te ştie şi-ţi poate găsi cea mai bună variantă de vacanţă. Băncile acum au şi variante de finanţare a vacanţelor, poţi face rate prin agenţie”, a spus vicepreşedintele ANAT.
El le-a recomandat celor care au tichete de vacanţă pe cale să expire să le lase în agenţiile de turism, unde le vor putea folosi în continuare.