Vremea frumoasă şi soarele blând de primăvară au scos din casă oamenii. Mulţi au ales să fac o plimbare chiar pe plaja din Mamaia. Cei care care au ajuns până în nordul staţiunii au avut parte şi de o surpriză. Au fost întâmpinaţi cu un borş de peşte gătit la ceaun şi foc de lemne, direct pe plajă, după reţetele tradiţionale pescăreşti.
Un bors de peste fiert direct pe nisip, la doar cativa pasi de Marea Neagra, este cu atat mai delicios. Mai bine de o ora borsul a fiert la foc de lemne insa nimeni nu s-a aratat deranjat. Copiii s-au jucat in nisip, iar cei mari s-au bucurat din plin de soare si de mare. In scurt timp , ciorba e gata. Se adauga un ardei iute si poate fi servită.
Odata pus in farfurii borsul a fost servit aproape pe nerasuflate.
La malul marii au fost 12 de grade in termometre. Soarele i-a scos pe oameni din case, iar faleza Cazinoului din Constanţa, a fost plină de localnici si de turisti. Nu mai e mult pana la Paste si 1 Mai, prilej de planuri pentru minivacanta. Suprapunerea Pastelui cu Ziua internationala a Muncii nu a clintit hotararea romanilor de a sta de Inviere acasa.
Chiar si romanii care, de obicei, pleaca in strainatate au ales, de data aceasta, tot tara noastra, cel mai probabil ca sa pastreze partial traditiile, spun agentii de turism.