Şeful senatorilor liberali vorbeşte despre creştere economică şi creşterea nivelului de viaţă al românilor, în ultima perioadă

Şeful senatorilor liberali vorbeşte despre creştere economică şi creşterea nivelului de viaţă al românilor, în ultima perioadă

Evident, nivelul de viaţă al românilor a crescut în urma creşterii economice care a existat – este afirmaţia liderului senatorilor liberali, Daniel Fenechiu.

Parcă ignorând explozia preţurilor, în special la mâncare, Fenechiu a vorbit la Prima News despre faptul că românilor le este mai bine şi că ţara noastră a avut parte de o creştere economică, aşa cum spune premierul, de unde şi creşterea de salarii în unele sectoare bugetare.

Însă, despre propunerea Guvernului care vrea să le dea profesorilor sub 600 de lei net pe lună până la adoptarea legii salarizării bugetarilor, senatorul liberal are numai cuvinte de laudă.

„Sindicatele s-au plâns că de 20 de ani clasa politică minte şi că lucrurile trebuie rezolvate acum. Premierul Ciucă a venit cu o soluţie de moment, un început de soluţie acum, şi se fac toate reglajele când apare legea salarizării bugetare şi se ajunge la indicii ceruţi de sindicate etapizat. Legea salarizării bugetare este la minister, la domnul Budăi, iar propunerile trebuie să vină de la Ministerul Muncii. Noi indiferent care este situaţia trebuie să rezolvăm problema pensiilor speciale, a pensiilor şi a salarizării bugetarilor, sunt jaloane în PNRR”, a spus Fenechiu.

Ministrul Budăi nici măcar nu s-a apucat de legea salarizării unitare a bugetarilor, îi răspunde senatorul USR Silvia Dinică.

„Avem o coaliţie cu 70 la sută majoritate în Parlament, iar profesorii mai au şi alte cereri care trebuie satisfăcute. Asta se întâmplă când oamenii aceştia (din învăţământ n.r.) nu au fost consultaţi când au fost discutate Legile Educaţiei. Budăi nici nu s-a apucat de legea salarizării unitare a bugetarilor şi nu l-a tras premierul de mână să-l întrebe ce se întâmplă”, a spus Dinică.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt