Sector sufocat de gunoaie

Sector sufocat de gunoaie

Clotilde Armand vrea stare de alertă în sectorul 1 din cauza gunoaielor. Este o criză sanitară, spune primarul, care acuză firma de salubrizare de şantaj pentru că refuză să mai ridice gunoaiele din sector. Din acest război au de pierdut, însă, doar cetăţenii. Mormanele de gunoaie sunt la tot pasul. Nu au fost ridicate de o săptămâna şi nici nu pare că se va întâmpla acest lucru în zilele următoare.

Astfel de mormane de gunoaie sunt peste tot prin sectorul 1. Cetăţenii sunt îngroziţi, în timp ce primăria poartă un război fără sfârşit cu firma de salubrizare.

Clotilde Armand vrea acum instituirea stării de alertă în Sectorul 1 din cauza crizei gunoaielor.

Primarul Sectorului 1 spune că a purtat deja discuţii cu alte firme de salubrizare şi ar fi ajuns la o înţelegere.
Romprest spune însă că nu a întrerupt activitatea în sector, dar nu mai are unde să ducă gunoaiele pentru că firmele care se ocupau de selectare, tratare şi depozitare şi-au suspendat activitatea.

Solicitarea privind insituirea stării de alertă a fost analizată şi de prefectul Capitalei.

Şi Ministrul Mediului a intervenit în acest scandal

Războiul a izbucnit din nou între primărie şi Romprest după ce marţi compania de salubrizare a anunţat că nu va mai ridica gunoiul din sector şi se vor înregistra întârzieri din cauza că operatorii staţiilor de sortare şi tratare a deşeurilor au limitat activitatea din 22 mai, iar de la 1 iunie au suspendat-o din cauza neachitării serviciilor. Primăria trebuie să plătească o datorie de 120 de milioane de lei, care s-a acumulat încă din iulie anul trecut.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt