Pizza, paste, tiramisu sau panetonne. Sunt doar câteva dintre preperatele italieneşti dupa care romanii se dau in
vant. Şi pentru că mâncarea bună merită sărbătorită, astăzi începe săptămâna bucătăriei italiene în întreaga lume.
Ingrediente puţine, dar de calitate, tradiţie şi multă fantezie. Sunt secretele preparatelor care au devenit celebre pe tot globul. Italia este al doilea partener comercial al României, iar pizza este cel mai vândut produs în restaurantele locale.
Sunt doar câteva dintre comorile bucătăriei italiene. Lista de preparate numai bune de savurat e lungă. Iar fiecare regiune din Peninsulă are produsele ei de top. Porchetta este unul dintre alimentele de neratat dacă vreţi să
vă răsfăţaţi papilele gustative.
Şi pentru că am spus Italia nu avem cum să nu vorbim despre paste şi pizza.
Cu puţini bani, dar multă imaginaţie, italienii au creat mii de reţete. Şi au făcut din gastronomie artă. Ambasada Italiei în România a organizat acum a şasea ediţie a Săptămânii Bucătăriei Italiene în lume. Tema din acest an a
fost conştientizarea şi valorificarea sustenabilităţii alimentare.
Italia este al doilea partener comercial al României.
În primul semestru din 2021, schimburile comerciale dintre Italia şi România au înregistrat o creştere de 20 la sută. Cel mai spectaculos salt l-au avut băuturile alcoolice, cu un avans de 93 de procente faţă de acceaşi perioadă a anului trecut.