Romgaz a luat un credit de 325 milioane de euro de la Raiffeisen pentru achiziţia Exxon România

Romgaz a luat un credit de 325 milioane de euro de la Raiffeisen pentru achiziţia Exxon România

Romgaz a luat un credit de 325 milioane de euro de la Raiffeisen Bank pentru finanţarea parţială a achiziţiei ExxonMobil România, potrivit unui comunicat al companiei, remis, miercuri, Bursei de Valori Bucureşti.

Romgaz va utiliza împrumutul pentru a finanţa parţial preţul de achiziţie care se va plăti pentru toate acţiunile emise de ExxonMobil Exploration and Production Romania Limited (EMEPRL), care deţine 50% din drepturile şi obligaţiile aferente perimetrului Neptun Deep.

Facilitatea de împrumut în valoare de 325 milioane euro are o perioadă de scadenţă de cinci ani şi este corelată cu performanţa financiară generală a Romgaz. Facilitatea, în care Raiffeisen Bank acţionează în calitate de creditor, oferă Romgaz finanţarea pentru planul său de dezvoltare a resurselor, acoperind o parte a preţului de achiziţie a tuturor acţiunilor emise de EMEPRL.

"Semnarea acestui acord de finanţare este necesară realizării unui obiectiv important asumat în strategia Romgaz de dezvoltare pentru perioada 2021-2030, respectiv pentru finalizarea achiziţiei acţiunilor EMEPRL care deţine 50% din drepturile şi obligaţiile aferente perimetrului Neptun Deep. Este un prim pas care dovedeşte determinarea noastră de a menţine Romgaz drept cel mai important jucător pe piaţa de gaze din România şi a ne poziţiona strategic în contextul actual geopolitic. Dezvoltarea şi exploatarea, cât mai curând posibil, a zăcămintelor cu potenţial comercial din perimetrul Neptun Deep vor asigura adăugarea la producţia de gaze naturale a României a unor volume considerabile care vor susţine, fără doar şi poate, securitatea în aprovizionarea cu gaze naturale a ţării", a declarat directorul general al Romgaz, Aristotel Jude.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt