Relaţii sănătoase vs relaţii toxice

Relaţii sănătoase vs relaţii toxice

Un fenomen extrem de grav a luat amploare în ţara noastră! Tot mai multe tinere ajung să fie exploatate de traficanţii de carne vie. Dacă pana acum acestia foloseau forţa pentru a-şi ,,convinge" victimele, acum tehnicile sunt mai perfide. Asa a apărut metoda lover boy. Victima este amagită cu sentimente sau chiar cerută în căsătorie. Ulterior, iluzia se destramă şi devine un coşmar. Cei care fac acest lucru sunt tot mai inventivi . Din acest motiv, poliţiştii de la Prevenirea Criminalităţii din Iaşi au lansat astăzi un proiect care vrea să prevină astfel de situaţii.

Tot mai multe adolescente cad în capcana relaţiilor toxice. Acestea se îndrăgostesc de cine nu trebuie si, constrânse de situaţie, ajung să fie traficate

Unde dragostea…nu funcţionaeză, traficanţii profită de situaţia financiară precară a familiilor din care provin
victimele. Astfel, le oferă de lucru, dar in realitate, odată ajuse peste graniţă , sunt exploatate. Ingrijorati de
amploarea fenomenului, poliţiştii din Iaşi au gandit un proiect de constientizare a fenomenului.

Scopul proiectului este acela de a informa cetăţenii cu privire la dezvoltarea relaţiilor sănătoase. Totodată se doreste evidentierea consecinţele actelor de violenţă şi modalităţi de prevenire a traficului de persoane. Vor fi organizate mai multe worshopuri la care liceeni şi studenţii vor putea participa.

Pentru tineri, relaţiile toxice sunt la tot pasul. Unii reuşesc să le observe şi să pună punct relaţiei la timp. Pentru alţii, câteodată este prea târziu.

Potrivit analizelor, numărul cazurilor de romance traficate a crescut alarmant in ultimii 2 ani. Iar majoritatea sunt minore.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt