Primăria Tulcea a primit o treime din suma cerută pentru subvenţionarea preţului căldurii

Primăria Tulcea a primit o treime din suma cerută pentru subvenţionarea preţului căldurii

Primăria municipiului Tulcea a primit din partea Guvernului 12,9 milioane de lei, aproape o treime din suma solicitată pentru a acoperi subvenţia necesară furnizării agentului termic în sistem centralizat la un preţ de 450 de lei pe gigacalorie, cost cu aproape 41,2% mai mare decât cel plătit până acum.

Autoritatea locală este una dintre cele 25 de primării din ţară care, prin Asociaţia Municipiilor din România, au solicitat luna trecută peste 1,2 miliarde de lei pentru subvenţionarea căldurii furnizate populaţiei, suma cerută de Primăria municipiului Tulcea fiind de 38 de milioane de lei.

"Am primit suma de 12,9 milioane de lei, iar reprezentanţii Guvernului au declarat în mass-media că în prima parte a anului viitor ne vor mai acorda bani pentru subvenţia la căldură. Ne dorim mult acest lucru, dar este greu de crezut că se va întâmpla", a declarat pentru AGERPRES primarul Ştefan Ilie.

El a mai spus că deocamdată proiectele mari de investiţii din oraş nu sunt afectate de lipsa banilor.

"Suntem nevoiţi să amânăm investiţii necesare. De exemplu, Serviciul de taxe şi impozite nu are un sistem digital conform şi apar probleme în funcţionarea POS-urilor. Sper să nu ajungem să amânăm investiţii mari", a precizat primarul Ştefan Ilie.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt