Scăderea TVA nu duce la o scădere a preţului, ci la plafonarea acestuia şi a precizat că ar fi perfectă o reducere a TVA pentru a putea păstra preţurile la acest nivel deoarece acestea cresc, a declarat la Prima News Sorin Minea, preşedintele RomAlimenta.
“Problema în România la ora actuală, şi este o problemă mare, nu acuz pe nimeni, este aprovizionarea unităţilor de procesare. Carne, nu prea mai avem, mai ales porc, avem pasăre. Iar în rest preţurile din România sunt mai mari decât preţurile pe piaţa externă. De aceea, se importă foarte mult. Poate printr-un ajutor dat producătorilor s-ar putea stabiliza preţurile. S-a vorbit de cei 10% returnaţi dacă materia primă este românească. Este un lucru îmbucurător”, a afirmat Sorin Minea.
„Orice mecanism ar aplica Guvernul, fie plafonare, fie negociere cu actorii din piaţă, el nu va fi suficient pentru a genera reducerile aşteptate, pentru că suntem într-o perioadă în care vedem efectul unor crize cumulate”, a arătat Florian Ciolacu, directorul Clubului Fermierilor Români.