Pregătiri culinare pentru sărbători

Pregătiri culinare pentru sărbători

Dezlegarea la peşte de mâine…a însemnat dezlegare la cumpărături astăzi! Doar că printre tarabe nu au fost doar
muşterii ci şi…poliţia! Pe lângă verificările pentru respectarea normelor de protecţie sanitară, oamenii legii au luat la puricat standurile cu peşte. Aproape 500 de kg de astfel de produse fost confiscate şi distruse, pentru că fie comercianţii nu aveau acte de provenienţă, fie nu erau respecate regulile de depozitare.

A fost forfotă mare, încă de la primele ore ale diminetii, în hala de peşte din Piaţa Obor din Capitală - cea mai mare din ţară. Cum e dezlegare la peşte de Florii - aceste alimente au fost la mare căutare.

Nimeni nu a plecat acasă cu mâna goală, iar oferta a fost pe măsură. Comercianţii aprovizionau constant tejghelele acoperite cu gheaţă. Reprezentanţii ANPC atrag însă atenţia să cumpărăm peşte doar din locuri special amenajate şi să fim atenţi la aspectul alimentelor.

Printre clienţi, şi-au făcut apariţia şi poliţiştii. Aceştia i-au controlat pe comercianţii de peşte, dar nici ceilalţi n-au
scăpat. Aproape o jumătate de tonă de peşte, dar şi sute de kg de carne, legume şi fructe au fost confiscate şi distruse în doar trei zile în Bucureşti.

Poliţiştii au verificat şi dacă oamenii respectă regulile de prevenire a răspândirii infectării cu COVID 19 în pieţe, dar şi în centrele comerciale. Oamenii legii au mers însă, mai mult, pe prevenţie, şi mai puţin pe amenzi.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt