Ponderea persoanelor care retrag numerar de la bancomat s-a redus cu 30 de puncte procentuale faţă de acum cinci ani

Ponderea persoanelor care retrag numerar de la bancomat s-a redus cu 30 de puncte procentuale faţă de acum cinci ani

Ponderea persoanelor care retrag numerar de la bancomat s-a redus cu 30 de puncte procentuale faţă de acum cinci ani, iar doi din trei români (67%) utilizează produse şi servicii bancare de orice fel, precum conturi curente, carduri, credite, depozite şi efectuează plăţi, potrivit unui studiu realizat de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi comandat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).

”Doi din trei români (67%) utilizează produse şi servicii bancare de orice fel, precum conturi curente, carduri, credite, depozite şi efectuează plăţi”, potrivit Studiului Digitalizarea sistemului bancar în percepţia românilor realizat în luna decembrie 2020 de Institutul Român pentru Evaluare şi Strategie (IRES) şi comandat de Asociaţia Română a Băncilor.La nivelul anului 2017, gradul de incluziune financiară era estimat la 58% în România.

La nivelul anului 2017, gradul de incluziune financiară era estimat la 58% în România.

În prezent, aproximativ 79% dintre utilizatorii de produse şi servicii bancare utilizează un cont curent (inclusiv card de salariu). Bărbaţii, cu vârsta între 36-50 ani şi cu studii superioare, se află pe poziţia întâi în topul utilizatorilor de conturi curente. Studiul nu reflectă un decalaj în utilizarea conturilor curente în rândul populaţiei din mediul rural (79,5%) comparativ cu mediul urban (77,9%).

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt