Piaţa auto din Europa va creşte în 2022 dar nu va reveni încă la nivelul anterior crizei

Piaţa auto din Europa va creşte în 2022 dar nu va reveni încă la nivelul anterior crizei

Vânzările de autoturisme în Uniunea Europeană ar urma să crească cu 7,9% în acest an, după doi ani de declin, dar cu toate acestea vor fi cu aproape 20% sub nivelul la care erau în 2019, înaintea pandemiei de coronavirus, a anunţat marţi Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA), transmite Reuters.

Această asociaţie, care îi reprezintă pe cei 16 mari constructori auto din Europa, a subliniat că avansul de 7,9% din acest an vine după un an 2021 foarte slab, când piaţa auto europeană a înregistrat un declin de 2,4% şi au fost înmatriculate doar 9,7 milioane de autoturisme.

"În condiţiile în care aprovizionarea cu cipuri ar urma să se stabilizeze în 2022, ACEA prognozează că înmatriculările de autoturisme în UE vor reveni pe creştere în acest an, ajungând la 10,5 milioane de unităţi", a informat organizaţia într-un comunicat de presă.

Asociaţia a subliniat că este urgent ca UE să îşi reducă dependenţa de furnizorii externi de semiconductori astfel încât să evite pe viitor pagubele provocate unor industrii strategii. De asemenea, ACEA a atras atenţia asupra faptului că, deşi în prezent vehiculele electrice reprezintă aproape o cincime din noile autoturisme vândute în UE, ritmul de extindere a infrastructurii de încărcare este unul lent.

agerpres.ro

Afla mai multe desprecrizamasinipiata autotop stiri
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt