Pepenii de Dăbuleni, din nou pe tarabe

Pepenii de Dăbuleni, din nou pe tarabe

Primii pepeni de Dăbuleni au apărut pe piaţă. Din comuna doljeană, zilnic, pleacă tone întregi de pepene roşu, spre Bucureşti sau spre tarabe din toată ţara. Agricultorii spun că producţia de anul acesta este foarte bună, însă întârziată, iar asta din cauza temperaturilor scăzute din luna mai.

Este forfotă mare pe câmpurile din Dăbuleni. Producătorii culeg de zor lubeniţele dulci şi aromate, la care au muncit, zi de zi, încă din primăvară. este o muncă în echipă, dar satisfactia cea mare vine atunci cand produsele sunt apreciate şa adevărata lor valoare.

Din cauza vremii capricioase, anul acesta lubeniţele s-au copt cu întârziere, spun producătorii care muncesc de
dimineaţa până seara.

Datorită calităţilor solului din zonă şi pământurilor nisipoase, pepenele de Dăbuleni este cel mai cunoscut brand din ţară. Totuşi, producătorii se tem că lubeniţele din Grecia, care au apărut deja pe pieţe şi la un preţ mai mic, îi pot atrage pe clienţi. Însă, diferenţa o face gustul şi aroma.

Localitatea Dabuleni este renumită pentru suprafeţele întinse cu lubenite m̦ari si gu̦stoase. Suprafaţa totală cultivata la nivelul judetului Dolj este de peste 750 de hectare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt