Pandemia a reuşit să accentueze anumite stări interioare, dar şi unele trăsături de caracter. Uneori, nu pe cele pozitive, spun psihologii. Iar măsurile impuse în această perioadă au născut adevărate conflicte între oameni! Cele mai mai mari dezbateri contradictorii au fost legate de portul măştii sau de vaccinarea anti-covid. Fie că vorbim despre familie, colegi şi prieteni, conflictele se pot naşte cât am pocni din degete.
Important este să nu le dăm curs, ci să folosim puterea exemplului, spun specialiştii.
De mai bine de un an de zile omenirea trece printr-o situaţie cu care doar strămoşii noştri s-au mai întâlnit: pandemia. Vaccinarea, restricţiile şi discuţiile legate de Covid 19 au divizat societatea. Fiecare are câte o părere, fiecare are câte un adevăr, iar de aici până la un conflict, mai e un singur pas. Mihai lucrează de acasă de aproape un an, dar nu l-au ocolit divergenţele de opinii pe subiectul "pandemie".
Alţii au ajuns mai departe, la divergenţe de opinie în familie.
O altă explicaţie a specialiştilor este legată de restabilirea anumitor libertăţi care s-au pierdut pe perioada pandemiei.
Conflictele se văd şi în viaţa de cuplu. În 2020, supranumit anul pandemiei, numărul divorţurilor s-a dublat faţă de 2019.