Reguli noi de astăzi pentru producătorii de alimente, dar şi pentru proprietarii de restaurante şi fast food-uri.Aceştia sunt obligaţi prin lege să reducă acizii trans din compoziţia produselor pe care le vând. Vorbim despre cele mai dăunătoare grăsimi, pe care le putem găsi în produsele de patiserie, dar şi în margarină sau chipsuri.
O lege care tocmai a intrat în vigoare stabileşte că într-un aliment nu trebuie să fie mai mult de două grame de acizi trans la suta de grame de produs.
Inspectorii sanitar-veterinari au demarat controlae în unităţile de producţie şi în magazine, să verifice aplicarea noii legi. Acizii trans se pot găsi în napolitane, biscuiţi, chipsuri, popcorn, precum şi în supe la plic, creme tartinabile sau margarină.
Iar când vine vorba de prăjeli,aceste grăsimi nocive apar când producătorii transformă uleiul vegetal în ulei solid.
Produsele de tip fast food sau patiserie pot conţine cantităţi mari.
Şi prăjelile repetate în acelaşi ulei sunt sursă de grăsimi trans.