Noul raport HP de securitate cibernetică arată că 91% dintre echipele IT se confruntă cu presiunea de a face compromisuri de securitate, în condiţiile în care stilul de muncă hibrid, de acasă şi de la birou, reprezintă o "bombă cu ceas" în ceea ce priveşte securitatea cibernetică, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.
HP a lansat raportul HP Wolf Security Rebellions & Rejections, un studiu global cuprinzător care evidenţiază tensiunile apărute între echipele IT şi angajaţii care lucrează de acasă, tensiuni pe care liderii trebuie să le rezolve pentru a garanta siguranţa muncii în viitor.
Studiul arată că echipele IT au fost obligate să facă anumite compromisuri de securitate pentru a asigura continuitatea afacerii, într-o perioadă în care ameninţările cibernetice sunt tot mai numeroase. Mai mult, încercările acestora de a spori sau a actualiza măsurile de securitate pentru angajaţii care lucrează de la distanţă au fost adesea respinse.
Acest lucru este valabil în special pentru viitoarea forţă de muncă tânără, cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani. Sunt cei care au crescut în era digitală şi care sunt din ce în ce mai frustraţi de faptul că protocoalele de securitate îi încurcă când vine vorba de respectarea termenelor limită. Iar acest lucru îi determină pe mulţi să ocolească normele de securitate cibernetică.
Noul raport HP Wolf Security combină datele obţinute dintr-un sondaj online YouGov - realizat la nivel global pe 8.443 de angajaţi cu activitate de birou şi care au trecut la munca la distanţă în timpul pandemiei - şi un sondaj global realizat de Toluna pe 1.100 persoane, factori de decizie din domeniul IT.
Principalele constatări arată că 76% dintre echipele IT recunosc că securitatea cibernetică a fost cumva ignorată şi neglijată în timpul pandemiei, în timp ce 91% s-au confruntat cu presiunea de a face compromisuri de securitate pentru a asigura continuitatea afacerii.
agerpres.ro