Mielul, vedeta mesei de Paşte

Mielul, vedeta mesei de Paşte

Friptura de miel, drobul, cozonacii sau pasca cu brânză dulce sunt nelipsite, în fiecare an, de pe masa de Paşte. Însă, pentru pregătirea lor gospodinele trebuie să treacă…pe la piaţă piaţă. Producătorii spun că, în ciuda pandemiei, vânzările nu au scăzut, iar cumpărătorii se bucură că găsesc aceleaşi preţuri ca anul trecut. În medie, românii spun că alocă pentru masa de Paşte un buget de aproximativ 300 de lei.

Deşi a început numărărtoarea inversă până la sărbătorile pascale, în pieţele din Suceava încă se stă la coadă. Vedeta de pe tarabe este carnea de miel şi chiar dacă este mai scumpă faţă de anul trecut, nu rămâne nevândută.

Kilogramul de carne de miel se vinde în piaţă cu 30 de lei.

Şi în pieţele din Cluj Napoca este agitaţie. Aici la mare căutare sunt verdeţurile de sezon. Sunt ingrediente nelipsite din drobul de miel.

De pe mesele de sărbători dulciurile sunt nelipsite. În Timişoara, în cofetării şi patiserii cozonacii, pasca sau
prăjiturile nici nu apucă să stea în vitrină.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt