Meseriile care construiesc viitorul

Meseriile care construiesc viitorul

Se caută inginerii viitorului! La Universitatea Politehnică din Bucureşti, companiile s-au înghesuit pentru a atrage specialişti, iar ofertele au curs pentru tinerii absolvenţi. Domenii precum transporturile, energia şi robotica îi caută pe cei care vor scrie istorie în aceste industrii. Salariile pornesc de la o mie de euro.

Mihai este anul 4 la Facultatea de Inginerie a Transporturilor. Îşi caută încă de pe acum un loc de muncă în domeniu. A primit o ofertă de la o companie care face proiectare de căi ferate. La nivel internaţional. În România, reţeaua are acelaşi număr de kilometri ca în 1989.

Deficitul de specialişti din piaţă, face ca studenţi precum Mihai să fie ţintiţi direct de companii. Firmele se întrec în oferte. Locurile de muncă cele mai căutate sunt cele din industrii aflate abia în fază de pionierat.

La Târgul de Job-uri de la Universitatea Politehnică a fost prezent şi Serviciul Român de Informaţii. Candidaţii spun că salariul este cel mai important criteriu atunci când aleg un loc de muncă. În domeniul ingineriei, salariile pentru absolvenţi pornesc de la o mie de euro.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt