Este o perioada foarte aglomerata la mare, iar afaceristii din turism castiga bine zilele acestea. Restaurantele, terasele,
autoservirile şi fast food-urile au vanzari record. Sunt preturi pentru toate buzunarele. Litoralul, si mai ales Mamaia, se
delimiteaza clar cand vine vorba de turistii cu dare de mână sau cei cu buget redus.
Cu venituri mici sau mari, turistii au invadat din nou Litoralul : sunt 2oo.ooo de oameni la mare in acest moment. Patrucinci ore petrecute la plaja si in apa in prima parte a zilei ne face o foame de lup, iar la ora pranzului cam toti turistii dau iama in autoserviri , la chioscuri sau la restaurant. In bucatariile din Mamaia incepe forfota.
Mamaia ramane si anul acesta statiunea extremelor: pe de-o parte sunt turistii care cheltuie chiar si cateva mii de lei pe zi,
iar de cealalta parte sunt turistii modesti care abia daca se ating de portiile de mancare. Gusturile fine însă, cauta lucruri
inedite.
Pe plajele exclusiviste, turistii isi aleg cel mai aproape loc de lux unde se poate servi pranzul. Bineînţeles, optiunea
majoritatii este restaurantul. Alţii însă se mulţumesc cu mai puţin. Un covrig… de exemplu
Mergand spre sud, catre Constanta, preturile coboara cu fiecare kilometru. La jumatatea statiunii treasele sunt una
langa alta, iar batalia pentru fiecare client se vede si la preturi in meniu.