Meniu la alegere pentru pacienţi

Meniu la alegere pentru pacienţi

Meniu vegetarian, hipoalergenic sau fără gluten. Nu este oferta vreunui restaurant de lux, ci mâncarea pe care o
consumă zilnic pacienţii internaţi la Spitalul Municipal din Oradea. Bolnavii au la dispoziţie un catalog care conţine 27 de meniuri diferite, concepute în funcţie de afecţiunile fiecăruia ori de orientarea religioasă. Bolnavii îşi aleg singuri meniul în fiecare dimineaţă, sub îndrumarea medicului specialist.

Aşa începe fiecare zi pentru pacienţii internaţi la Spitalul Municipal “Dr. Gavril Curteanu” din Oradea. După raportul de gardă efectuat de medicul de pe secţie, bolnavii răsfoiesc un meniu în care au la dispoziţie aproape 30 de variante de mâncare.

În meniul pe care bolnavii îl primesc în fiecare dimineaţă sunt trecuţi alergenii şi gramajul recomandat. Preparatele sunt pregătite în regim de catering şi sunt livrate în caserole, proaspete şi calde, de fiecare dată când e ora mesei. Zilnic pe poarta spitalului intră aproximativ 600 de porţii de mâncare. Şi personalul poate comanda un astfel de meniu, însă în schimbul sumei de 10 lei.

În prezent, Municipalul din Oradea este singurul spital de stat din ţară care le oferă pacienţilor posibilitatea de a-şi alege meniul.

În primăvara acestui an, unitatea medicală a fost dotată, printr-un proiect derulat pe fonduri europene, cu echipamente în valoare de peste zece milioane de lei. De asemenea, de la 1 iulie au demarat şi lucrările de anvelopare a clădirii, scopul fiind creşterea eficienţei energetice şi reducerea cheltuielilor.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt