Mănăstirea Dragomirna, comoară arhitecturală

Mănăstirea Dragomirna, comoară arhitecturală

Adăpostită între codrii Bucovinei, Mănăstirea Dragomirna este una dintre comorile arhitecturale ale României. Cu o istorie bogată de patru secole, lăcaşul de cult este vizitat de turiştii din întreaga ţară. În spatele zidurilor fortificate este o biserică în care oamenii vin să-şi caute liniştea. Tot aici este o icoană a maicii Domnului, care se spune că face minuni.

Se spune că Mănăstirea Dragomirna este locul unde fiecare credincios îşi găseşte liniştea odată ce păşeşte în curtea din spatele zidurilor care au rezistat timp de 400 de ani.

Povestea mănăstirii a început, de fapt, cu biserica Sfântul Ilie, unul dintre primele lăcaşe de cult din zonă, în jurul căruia s-a întemeiat şi comunitatea care astăzi a ajuns să fie localitatea Mitocul Dragomirnei.

Fiecare credincios care ajunge aici este mişcat de frumuseţea locului şi de suflarea divină care se simte în
curtea mănăstirii. În interior, în naos, pereţii sunt acoperiţi de o frescă impresionantă, care ilustrează momente din viaţa mântuitorului.

Deşi nu este la fel de populară precum renumitele Putna, Voroneţ sau Suceviţa, Mănăstirea Dragomirna este, însă,
alegerea celor în căutare de linişte, dar şi a celor care au, poate, necazuri sau cărora sufletul le suspină. Deznădejdea le este tot timpul alinată de icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului sau de moaştele Sfântului Iacob Persu.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt