Încă un mare oraş riscă să rămână fără căldură în plină iarnă. Primarul a cerut ajutorul guvernului

Încă un mare oraş riscă să rămână fără căldură în plină iarnă. Primarul a cerut ajutorul guvernului

Primarul municipiului Timişoara, Dominic Fritz, a cerut sprijin de la guvern pentru asigurarea căldurii către abonaţii sistemului centralizat de încălzire în această iarnă. Timişorenii racordaţi la COLTERM riscă să rămână fără căldură din cauza „datoriilor istorice” şi a penalităţilor companiei faţă de distribuitorii de combustibil.

Dominic Fritz menţionează că a cerut ajutorul guvernului în urmă cu trei săptămâni, dar încă nu a primit un răspuns. El a fost susţinut şi de prefectul judeţului Timiş, Liliana Oneţ.

„Trebuie să trecem iarna fără întreruperi de căldură şi apă caldă. De aceea am cerut şi sprijinul Guvernului, în urmă cu trei săptămâni, pentru COLTERM, deocamdată fără răspuns. Am reluat discuţiile la Bucureşti, în contextul negocierilor pentru noul guvern, la care particip în acest weekend. (...). Sunteţi 50.000 dintre voi conectaţi la COLTERM şi aproape toate instituţiile din oraş, inclusiv spitalele din prima linie COVID-19. Alţii nu sunt clienţi, dar o bună parte din contribuţiile lor la buget local se duc spre compania locală de termoficare. Nu mi-am dorit să aduc în discuţie greaua moştenire. Realitatea este că din prima zi de primărie am plătit mai bine de 10% din încasări către COLTERM pentru plata unor datorii uriaşe, penalităţi, facturi la zi ori în avans pentru gaz şi cărbune. Totul ca să nu se oprească căldura şi apa caldă”, arată Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt