În sfârşit aur la Olimpiadă! România a cucerit trei medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică din Iran

În sfârşit aur la Olimpiadă! România a cucerit trei medalii de aur şi două de argint la Olimpiada Internaţională de Fizică din Iran

Trei medalii de aur şi două de argint au fost obţinute de elevii olimpici români la Olimpiada Internaţională de Fizică (IPhO) 2024 din Isfahan, Iran. Toţi elevii din lot, precum şi o profesoară coordonatoare sunt de la acelaşi liceu privat din Bucureşti, scrie Edupedu.

La această ediţie au participat elevi din 46 ţări ale lumii, potrivit unei postări a Ministerului Educaţiei de pe Facebook.

Olimpiada, aflată la a 54-a ediţie, se termină luni, 29 iulie, cu plecarea echipelor din Isfahan.

„România a participat cu o echipă completă (5 elevi şi 2 lideri), iar rezultatele obţinute de elevii români au fost de excepţie, menţinând România în vârful clasamentului internaţional”, scrie instituţia în anunţ.

Iată rezultatele obţinute de concurenţii români:

  • Andrei Dragomir – medalie de aur
  • Alexandru Momoiu – medalie de aur
  • Ionuţ Stan – medalie de aur
  • Mendel Mendelsohn – medalie de argint
  • Felix Tudose – medalie de argint

Patru dintre aceşti elevi au obţinut medalii recent şi la Olimpiada Europeană de Fizică (EuPho) 2024 din Georgia. Loturile participante de la ambele competiţii de fizică sunt de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Lotul României i-a avut lideri pe profesoara. dr. Delia Davidesc de la Liceul Teoretic Internaţional de Informatică, Bucureşti şi pe conferenţiarul universitar dr. Sebastian Popescu, de la Facultatea de Fizică a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

Anul trecut, România obţinea locul 3 în lume la Olimpiada Internaţională de Fizică ,după China, Coreea de Sud şi Statele Unite. Un singur elev din lot învăţat la liceu de stat.

Afla mai multe despremedaliiolimicifizica
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt