În pat cu agresorul

În pat cu agresorul

În România, la fiecare 30 de secunde o femeie este bătută. Şi doar în ultimul an, au fost raportate peste 70.000 de cazuri de violenţă domestică. Statisticile nu spun însă povestea unui număr uriaş de femei abuzate care îndură suferinţa în tăcere. În sprijinul acestor victime,o asociaţie din Iaşi a organizat un eveniment caritabil. Banii strânşi vor fi donaţi unui centru de specialitate.

Maria are 35 de ani şi este una dintre victimele violenţei domestice. Ani întregi a stat sub acelaşi acoperiş cu bărbatul care o abuza fizic şi psihic. Abia în 2020, după 14 ani de căsnicie, a găsit puterea să plece. Traumele o urmăresc, însă, şi acum.

Nu este, însă, singurul astfel de caz. Ana se numără printre femeile care au ajuns într-un centru al victimelor violenţei domestice.

În sprijinul victimelor violenţei domestice, la Iaşi, a fost organizat un cros caritabil. Banii strânşi vor fi donaţi unui centru de refugiu pentru femeile abuzate, dar şi pentru copiii acestora.

Statisticile arată că 1 din trei femei din România este victima violenţei domestice. Doar în 2022 au fost raporate nu mai puţin de 70.000 de astfel de cazuri iar în ultimii opt ani 426 de femei au fost ucise de soţi sau de alţi membri ai familiei.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt