În noaptea de sâmbătă spre duminică vom dormi mai puţin cu o oră pentru că România trece la ora de vară, iar pentru unele persoane această schimbare vine cu o presiune suplimentară peste stresul cauzat de pandemie
La sfârşitul acestei săptămâni, în noaptea de 27 spre 28 martie, România trece la ora de vară. Ceasul se dă înainte cu o oră şi ora 3:00 va deveni ora 4:00, iar organismul uman va resimţi din plin această trecere mai ales în contextul stresului cauzat de pandemia cu noul coronavurus. Psihologul Keren Rosner susţine că orice schimbare a fusului orar este mare consumatoare de energie, dar pe fondul pandemiei oamenii pot reacţiona la două extreme.
„Un procent important din persoane vor percepe această modificare a orei ca picătura care umple paharul. Sunt cei mai sensibili, care s-au săturat de stresul pandemiei, de restricţiile impuse. Indivizii devin trişti, lipsiţi de vitalitate sau irascibili. În plus, se confruntă cu insomnie, cefalee sau vertij, dar şi cu modificarea apetitului.