Sancţiuni mai dure şi chiar retragerea autorizaţiei de funcţionare pentru proprietarii de localuri care organizează chefuri în această perioadă! Asta au cerut reprezentanţii HORECA, într-o întâlnire cu prefectul Traian Berbeceanu, în contextul în care Bucureştiul se transformă în week-end-uri în capitala petrecerilor sparte de poliţie. De altfel, organizatorii de evenimente solicită să se poată organiza şi nunţi, pentru
că sunt mulţi tineri dornici să meargă la altar.
Cum unele restaurante riscă să devină adevărate focare de infecţie, mai cu seamă în week-end-uri, când se încing petreceri pe cinste şi oamenii nu mai ţin cont de reguli, reprezentanţii HORECA spun că acei administratori de localuri, care găzduiesc chefurile, trebuie să fie sancţionaţi mai aspru.
Cei din industrie se plâng în continuare că n-au primit banii promişi de Guvern.
Şi organizatorii de evenimente sunt nemulţumiţi. Aproximativ 250 de mii de nunti se făceau anual în România, iar anul trecut s-au anulat 90% dintre ele, spun cei din industrie.
De la începutul anului, în ciuda restricţiilor, în Bucureşti, aproape week-end de week-end poliţiştii au spart petreceri şi au împărţit amenzi, atât petrecăreţilor, cât şi administratorilor de localuri.