Reprezentanţii industriei Horeca cer să fie incluşi în etapa a doua de vaccinare! Oamenii spun că ei se află printre persoanele cele mai expuse zilnic infectării cu noul coronavirus şi consideră că au fost uitaţi de autorităţi. Asta, în contextul în care, de la începutul pandemiei, au fost obligaţi să-şi închidă afacerile în repetate rânduri, considerate a fi un factor de răspândire a virusului.
Reprezentanţii Horeca din Timişoara cer includerea angajaţilor din acest domeniu în etapele proritare de
vaccinare împotriva COVID-19. Oamenii spun că acesta ar fi primul pas pentru oprirea răspândirii virusului.
Şi la Cluj Napoca cei din industria ospitalităţii sunt de părere că trebuie să aibă prioritate la vaccinare.
În schimb, clienţilor nu li se pare o idee bună ca accesul în restaurante să fie permis doar celor care se vaccinează.
Etapa a doua de vaccinare începe vineri, 15 ianuarie, şi include persoanele vârstnice, dar şi pe cele din domeniile esenţiale, precum telecomunicaţiile şi educaţia.