Festivalul reţetelor tradiţionale, la Galaţi

Festivalul reţetelor tradiţionale, la Galaţi

Festivalul Internaţional pentru produse locale din zona de SE a Mării Negre a adunat in curtea campusului Universitatii
Dunarea de jos zeci de producatori. Produse alimentare menite să convingă consumatorii de tradiţia şi valoarea acestora. De la preparate din carne, peşte, brânzeturi panificaţie şi patiserie, nimic nu a lipsit.

Zeci de producatori de produse tradiţionale si-au dat intalnire in campusul universitatii Dunarea de Jos. Fiecare vrea să
impresioneze cu cele mai gustoase preparate. Reţetele sunt respectate ca la carte, iar rezultatul este o explozie de gusturi
şi arome.

Şi pentru că suntem într-o zonă de Dunăre, nu puteau să lipsească preparatele din peşte. La mare căutare a fost
scrumbia, pregătită după un mod autentic

Iar specialităţile din porc de mangaliţa sunt foarte apreciate de gurmanzi. Carnea este mai slabă în grasimi, dar foarte
gustoasă.

De la un festival gastronomic nu puteau lipsi şi preparatele considerate un brand de ţără. Produse premiate şi foarte
apreciate şi peste hotare.

De gustul copilăriei s-a bucurat toată lumea, de la mic la mare.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt