Feriţi de ger în adăposturi speciale

Feriţi de ger în adăposturi speciale

Temperaturile scăzute din ultima vreme le creează mari probleme mai ales celor care nu au un acoperiş deasupra
capului. La Târgu Mureş, oamenii fără adăpost pot scăpa de gerul de afară dacă merg pe timp de noapte, când
temperaturile scad mult sub zero grade, la un adăpost pus la dispoziţie de Direcţia de Asistenţă Socială. Vestea bună este că, cei care se comportă decent şi nu fac distrugeri, pot rămâne cazaţi la adăpost pentru o perioadă mai lungă.

Adapostul de noapte din Targu Mures le ofera oamenilor strazii un loc calduros pe timp de noapte, dar şi deparazitare, imbracaminte şi articole de igiena. Mai mult, ei primesc şi consiliere medicală si sociala in vederea reintregrarii sociale.

Nu doar târgmureşenii pot primi adăpost pe timp de noapte

Pentru cei care sunt apti si doresc sa lucreze exista posibilitatea de a ajuta la intretinerea adapostului. Crescut la
Casa de Copii, Claudiu are 42 de ani si este de mai mult de 10 ani aici. El spune că, daca nu era acest adapost, traia pe strazile orasului.

Şi Călin s-a integrat bine la adăpostul de noapte. Orfan de părinţi, acesta a fost crescut de o familie adoptivă, dar femeia a ieşit la pensie şi el a fost nevoit să se reîntoarcă în sistem. La adăpost a ajuns acum un an şi 3 saptamani şi nu a mai plecat.

Muresenii care identifica persoane fara adapost in spatii deschise, cladiri parasite sau subsoluri de bloc sunt rugati sa apeleze la adapostul de noapte.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt