Pe timp de pandemie a dus în zbor copii cu afecţiuni grave, spre alte ţări, pentru a fi salvaţi, fără să i se pară că ceva e mult prea greu pentru ea. Adelina Toncean de la Asociaţia Blondie a strâns în timp record cu ajutorul oamenilor de bine banii necesari pentru cursele salvării! Puţini ştiu însă experienta dureroasă care a determinat-o să-şi pună viaţa în slujba copiilor bolnavi şi singuri.
Adelina Toncean este omul întodeauna gata să ajute. Destinul i s-a schimbat la 25 de ani, când în viaţa ei a apărut Cristi, un băieţel de doi ani, cu părul bălai.
Când l-a adoptat, medicii îi spuneau că nu are nicio şansă să trăiască. Adelina a refuzat să accepte. Şi cu multă iubire… ia oferit mai bine de 11 ani de viaţă.
De altfel, dorinţa lui Blondie a fost ca Adelina să dea bunătatea mai departe.
La două săptămâni după moartea lui Cristi, Adelina l-a cuoscut pe Andrei, un băieţel care suferea de acceaşi boală. Şi l-a adoptat.
Imposibilul s-a dovedit din nou posibil pentru Adelina. În ciuda şanselor minime, Andrei s-a vindecat.
Adelina a fondat Asociaţia Blondie ca să dăruiască iubire copiilor bolnavi şi abandonaţi şansa de a simţi iubirea. A instruit voluntari pe care i-a dus în maternităţi să le ofere mângâiere pruncilor singuri.
Când a început pandemia, a realizat că sunt copii care au nevoie să fie aduşi în ţară de la spitalele din străinătate, dar care nu mai au cu ce să se întoarcă. Aşa a pornit cursele pentru viaţă. Prima a fost pe 27 martie.
De atunci, Adelina organizează neobosită zboruri către ţările unde copii bolnavi din România trebuie să ajungă pentru tratament.
Alţii copii sunt aduşi acasă. Vii, după ce au trecut cu bine prin tratamente grele, sau plecaţi deja în lumea îngerilor, după ce nu s-a mai putut face nimic pentru ei.
Închierea unui avion poate să costeşi 25.000 de euro. În fiecare săptămână ecel puţin o cursă. Adelina nu refuză niciodată pe nimeni.
Cel mai mare vis al Adelinei e să cumpere o ambulanţă aeriană, care să poată decola în orice moment, să fie dotată cu tot ce este nevoie din punct medical şi să fie gratuită pentru oricine are nevoie, adult sau copil. Costul unei astfel de aeronave este undeva la patru milioane de euro. Dar împreună putem transforma visul în realitate.