Facturile la energie şi gaze ar putea să scadă. Burduja : "Pregătim o optimizare a schemei de compensare/plafonare"

Facturile la energie şi gaze ar putea să scadă. Burduja : "Pregătim o optimizare a schemei de compensare/plafonare"

Romanii vor putea beneficia de preţuri mai mici la gaze şi energia electrică.

Ministerul Energiei pregăteşte săptămâna aceasta o optimizare a schemei de compensare/plafonare prin care facturile la energie şi gaze s-ar putea ieftini. Asta “în condiţiile în care se va pune o presiune şi mai mare pe furnizori pentru reducerea preţurilor », a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

"Săptămâna aceasta ne pregătim de o optimizare a acestei scheme prin care preţurile la factură ar putea să mai scadă. În niciun caz nu vor creşte, pentru că plafoanele nu se schimbă, dar ne străduim să punem o presiune şi mai mare pe furnizori pentru a scădea aceste preţuri, atât la energie electrică, cât şi la gaze. Sigur, şi prin scăderea plafonului la care producătorii vând energia electrică, respectiv gazele naturale", a adaugat Sebastian Burduja.

Ministrul a amintit că România are al cincilea cel mai ieftin curent electric şi al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană, cu actuala schemă de compensare/plafonare.

"Poate că experienţa fiecărui român cu domeniul energetic este în principal legată de facturile pe care le primeşte la finalul lunii. Suntem pe actuala schemă de compensare/plafonare cu al cincilea cel mai ieftin curent electric, energie electrică, din Uniunea Europeană - şi al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană. Sunt date Eurostat din trimestrul III. Sigur, ele nu au făcut ştiri. Ştiri fac facturile mari, lucrurile care par că nu merg în direcţia potrivită în România. Dar, actuala schemă de compensare/plafonare a reuşit să păstreze lucrurile într-o stabilitate şi la un nivel rezonabil pentru majoritatea clienţilor finali", a susţinut Burduja.

(Elena Andrei)

Afla mai multe despreenergie electricăgazplafonare
Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt