Este posibil să se amâne decizia în privinţa cererii de declarare a stării de alertă în Sectorul 1

Este posibil să se amâne decizia în privinţa cererii de declarare a stării de alertă în Sectorul 1

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a declarat, luni, că este "posibil" să amâne, până la finalizarea raportului Gărzii de Mediu, decizia privind cererea de declarare a stării de alertă în Sectorul 1 făcută de autoritatea locală vineri, în contextul în care operatorul de salubritate nu mai ridica gunoaiele în această zonă administrativă.

"Am primit un răspuns de la Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti care acoperă perioada de 4 şi 5 iunie şi situaţia de la spitale, care a fost rezolvată. Având în vedere că la Garda de Mediu încă se aşteaptă finalizarea raportului, este posibil ca decizia să fie amânată până la acel moment", a explicat Stoica, într-o declaraţie de presă.

Prefectul Capitalei declara vineri că a solicitat Direcţiei de sănătate publică, Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor şi Gărzii de Mediu să facă o analiză şi, în funcţie de constatările acestora, va decide dacă va da curs cererii privind declararea stării de alertă în Sectorul 1.

"Eu sper că în următoarele zile - o zi, două, cel mai târziu luni - să am un răspuns din partea tuturor instituţiilor", menţiona Alin Stoica.

El preciza că o decizie finală de instituire a stării de alertă se ia în Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, însă pentru aceasta trebuie să existe acordul Instituţiei Prefectului.

Romprest a anunţat sâmbătă că reia ridicarea deşeurilor.

agerpres.ro

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt