Duş mobil pentru cei fără adăpost

Duş mobil pentru cei fără adăpost

În pandemie, există oameni, mai puţin norocoşi, care nu au nici unde să pună capul, nici să se spele pentru a se proteja de periculosul Sars-Cov-2. In Iaşi, o asociaţie caritabilă s-a gândit la aceşti sărmani şi a lansat un proiect numit "Duş social" pentru persoanele fără adăpost.

Peste 100 de oameni nevoiaşi vor beneficia de “Duşul Social” lansat de asociaţia ieşeană de caritate, care încearcă prin acest proiect să-i încadreze pe aceştia în societate ca membri activi, pentru a se putea bucura în mod egal de drepturile şi responsabilităţile lor ca cetăţeni.

Pe lângă ideea de demnitate, proiectul asociaţiei caritabile ieşene are ca scop şi grija faţă de corp şi hainele personale.

La 34 de ani, Florentina a ajuns pe drumuri. Stă pe unde apucă şi mai lucrează cu ziua, din când în când. Cât despre un duş fierbinte… nu a mai făcut de o săptămână.

Proiectul "Duş social" se alătură unui alt proiect aflat deja în derulare la Iaşi, "Cantina socială", care funcţionează de 10 ani, în cadrul Casei "Sfântul Iosif". La cantina socială, 40 de persoane nevoiaşe primesc zilnic un prânz cald şi un pachet pentru cină. Acum vor avea şansa de a se îngriji şi de igiena
personală.

Distribuie:envelope-fillEmail
viewscnt